אקטואליה

תיקון חוק הבחירות לכנסת הופך את ישראל לדיקטטורה

גילוי דעת

אנו, סופרות וסופרי ישראל, מזהירות –

תיקון חוק הבחירות לכנסת הופך את ישראל לדיקטטורה

     אנו, סופרים/ות ומשוררים/ות, אנשי ונשות ספר בישראל, מזהירים כי תיקון חוק הבחירות לכנסת, שיידון מחר בוועדת השרים לענייני חקיקה, הוא הכלי להפיכת מדינת ישראל ממדינה דמוקרטית לדיקטטורה.

     הצעת החוק של חה"כ אופיר כץ (הליכוד) לתיקון חוק יסוד: הכנסת ולתיקון חוק הבחירות לכנס נועדה כדי להפחית את כוח האופוזיציה בעשרה מנדטים, לפי הסקרים האחרונים, על ידי הדרת ערביי ישראל בכללותם והמפלגות הערביות בפרט מהתמודדות בבחירות הבאות לכנסת.

     הצעה זו היא חלק ממגמה להדרת ערביי ישראל, שהחלה עם חקיקת חוק הלאום, המשיכה בהצבת מצלמות בקלפיות בישובים הערביים בישראל במערכות בחירות קודמות ובצעדים נוספים, שכל מטרתם היא לסמן את בני ובנות החברה הישראלית בישראל ולפגוע בזכותם הדמוקרטית לבחור ולהיבחר.

     התיקון המוצע לחוק היסוד מרחיב את העילות בגינן ניתן יהיה לפסול מתמודדים או רשימות מריצה לכנסת, מגמיש את הקריטריונים לפסילה ומבטל את סמכות בית המשפט העליון לאשר את הפסילה. הצעת החוק מתמקדת בסעיף 7א' (א3) לחוק יסוד: הכנסת. לפי סעיף זה, בית המשפט העליון יכול לאסור על התמודדות רשימה או מועמד שהביעו "תמיכה במאבק מזוין, של מדינת אויב או של ארגון טרור, נגד מדינת ישראל".

     הצעת החוק של כץ מרחיבה את הגדרת "מאבק" – גם לפעולה שביצע מפגע בודד, ללא שייכות ארגונית; ההצעה מרחיבה את הגדרת ה"תמיכה" – כך שגם גילוי חד־פעמי של הזדהות, ולא פעולה אקטיבית מתמשכת – ייחשב "תמיכה"; עוד מוצע כי מפלגה משותפת שאחת מרשימותיה נפסלה – תיפסל אף היא מלהתמודד בבחירות.

     בנוסף, מוצע לשלול מבית המשפט העליון את הסמכות לאשר פסילת מועמדים או רשימות. כלומר, העליון יפסיק לשמש ערכאה לאישור פסילות.

     הצעת החוק של חה"כ כץ מתעטפת בטענה לפיה "דמוקרטיה חפצת חיים חייבת להגן על עצמה מאת מבקשי רעתה […] אלו המהללים ומשבחים מחבלים ומרגלים שפעלו נגד מדינת ישראל". אך בפועל, הצעת חוק זו היא שימוש לרעה בכלים הפרלמנטריים כדי לערער את סדרי השלטון הדמוקרטי בישראל, ודמוקרטיה חפצת חיים חייבת להיאבק בהצעה זו ותומכיה.

     אנו, חברי וחברות מחאת הסופרות/ים והמשוררות/ים, עומדים/ות יחד עם הציבור הערבי בישראל על זכותו לייצוג פוליטי הולם ולשותפות מלאה בבחירות הבאות, וקוראות וקוראים לחברי/ות האופוזיציה להתנגד להצעת חוק זו בכול מאודם ולבית המשפט העליון לפסול חוק זה אם חלילה יגיע לאישורו.

החותמים/ות (לפי סדר ה-א'-ב'): נעה אבנד, אמיר אור, טלי איסרוב, פיקי איש שלום, זהר איתן, נגה אלבלך, רות אלמוג, חנן אלשטיין, דבורה אמיר, דנה אמיר, טליה אפלבאום פלד, טלי אקנין שמעוני, רחל אשד, מאיה בז'רנו, יעל בלקינד ערן, יותם בנשלום, יוסי ברגר, סמי ברדוגו, איה ברויאר, פרופ' חמוטל בר יוסף, שושי בריינר, אילנה ברנשטיין, אסתי ג.חיים, דנה ג.פלג, ענת גוטמן, מתן גולצמן, שרון גורדון, טל גלבוע, הדס גלעד, ד"ר מירי גלעד, שרון גרינברג ליאור, תמיר גרינברג, סמדר דגוני, רחל דנה, ריקי דסקל, אסנת הדר, רחל היימן, מרה השרוני, רוחמה וייס, רעות וייס, תמר וייס גבאי, דורית ויסמן, ענבל ויסמן, יעל ולדמן, יורם ורטה, תמר ורטה זהבי, נעמי זוסמן, דורית זילברמן, צילה זן-בר צור, אילנה זפרן, שאדיה חאמד, חוה חבושי, עמרי חורש, גלעד חי, נביל טנוס, תמר טסלר, פרופ' צבי טריגר, נעמה יונג, יפתח ישובי, יעל ישראל, אלפרד כהן, ארנית כהן ברק, ליסה כץ, עדה לוינסקי, חגי ליניק, סנונית ליס, לימור מויאל, מיקי מלץ, ליאור מעין, אביבית משמרי, דבורה נגבי, אלה נובק, טל ניצן, צביקה ניר (יו"ר אגודת הסופרות והסופרים העבריים), אירית סגולי, יהושע סובול, רוני סומק, יעל סטטמן, ורדה סמואלס, שהם סמיט, גליה עוז, פרופ' פניה עוז זלצברגר, שלומית עוזיאל, צדוק עלון, ד"ר עמיר עקיבא סגל, חנה עמית כוכבי, טלי עמית כוכבי, צבי עצמון, שירלי פינצי לב, פרופ' מנחם פרי, שירי צוק, יגאל צור, אילנה צמחוני, נעה קולודנר, עירית קינן, יונתן קלדרון, אביחי קמחי, אנני קנטר, אורלי קסטל בלום, יהודית קציר, מיכל קרייטלר, מירי רוזובסקי, פרופ' טובה רוזן, כרמית רוזן, משה רון, רונית רוקאס, ניבה רטנר, הדה רכניץ, חיים רכניצר, נגה רץ, אורלי רפמן, דיאנה שואף, ארז שוייצר, פרופ' יגאל שוורץ, שז, חני שטרנברג, אילן שיינפלד, מתי שמואלוף, חבצלת שפירא.

מודעה

אילן שיינפלד

כתיבה וקריאה הן בעבורי אורח חיים וגם הכרח. אני אדם המגלה את עולמו במלים. התחלתי לכתוב בגיל ארבע-עשרה, ומאז אני כותב שירה וסיפורת, מחזות ותסריטים, ספרי הדרכה בכתיבה ועוד, למבוגרים ולילדים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך
Close
Call Now Button