הרצאות
את כול ההרצאות ניתן להזמין ממני במישרין, ניתן לקיימן בעברית או באנגלית, פנים אל פנים או בזום.

הזונות היהודיות של ארגנטינה

בשנים 1860-1930 פעל בארגנטינה איגוד הסרסורים היהודיים 'צבי מגדל,' ששעבד אלפי בנות יהודיות לזנות. בהרצאה זו אני מספר על התחקיר שקדם לכתיבת רב-המכר שלי, 'מעשה בטבעת,' מתאר את הרקע ההיסטורי לתופעה איומה זו, מביא קטעים מספרו של מפקח המשטרה שפיצח את הפרשה ומראה איך שימשו החומרים הללו לכתיבת ספרי.

יהודים או אינדיאנים?

במאה ה-19 התבססה באיקיטוס שבאמזונס קהילה יהודית ייחודית, של גברים יהודיים אשר נישאו לנשים אינדיאניות, הביאו עמן צאצאים לעולם, ואז נטשו אותן ושבו לארצות מוצאם. בהרצאה זו אני מספר על החיים באמזונס, על הקהילה היהודית שהתקיימה שם ועל סיפור התגיירותה ועלייתה ארצה. ההרצאה מבוססת על התחקיר שעשיתי לכתיבת הספר 'כשהמתים חזרו.' ההרצאה מלווה בהקרנת סרטון.

שירי מחאה

מאז מלחמת לבנון הראשונה, דרך האינתיפאדות ועד כה, התפתח בפזמונאות ובשירה העברית ז'אנר שירי המחאה הפוליטית. בהרצאה זו, המלווה בהשמעת פזמוני מחאה, אני מציג את התפתחות פזמונאות ושירת המחאה העברית מאז שנות השמונים ועד כה. ההרצאה מתאימה מאוד לתלמידי החטיבה העליונה.

לי ולך, שיר בלי ברכה

לי ולך, שיר בלי ברכה החל משנות השמונים צצו בפזמונאות העברית פזמונים ובשירה העברית שירים, המרמזים על אהבה הומוסקסואלית או לסבית, וקוראים ליציאה מן הארון. אך בשנות השמונים הייצוג של החוויה הלהט"בית היה שלילי, והדרך ממנו ועד לשפע הפזמונים והשירה העברית הלהט"בית של ימינו מרתקת, ומלמדת הרבה על התפתחות הקהילה הלהט"בית ועל דרכי התקבלותה בחברה הישראלית. ההרצאה מלווה בהשמעת פזמונים ומתאימה מאוד לתלמידי החטיבה העליונה.

שמרנות, או החיפוש אחר אטלנטיס + המשורר, המכשף ובעל האוב (שתי הרצאות)

המודרניזם בספרות ובשירה העברית היה כרוך בפירוק תבניות ובשבירת הלשון הפיגורטיבית. הפוסט-מודרניזם, שהחל בספרות העברית בשנות השמונים, הביא לחידוש השירה בתבנית, לריענון הלשון הפיגורטיבית, להכשרת הרפרטואר של השירה העברית לדורותיה ולהשבת המסתורין לשירה. הרצאות אלה מתארות את תהליך המעבר ממודרניזם לפוסט-מודרניזם בשירה העברית החדשה, ומלווה בדוגמאות מודפסות בחוברת טקסטים.

צָרוֹת בַּחֲרוּזִים: על שירת החרוז לילדים

המציאות כולה מתקיימת במחזורים ריתמיים. מוסיקת המציאות חופפת למוסיקת הגוף. החריזה היא מפתח ללימוד שפה, וישנו קשר הדוק בין יכולות החריזה של הילד לבין היכולות המתמטיות שלו. אך האם הכרחי לחרוז שירים שאנו כותבים לילדים? הרצאה זו מתארת את תולדות החרוז בשירת הילדים העברית, ומראה מתי החרוז הולם ותורם לשירה ומתי הוא מקלקל את השוּרה.

אמן ואמונה

אמן ואמונה הציר המרכזי ביצירתי הוא הקשר המורכב בין יהדות להומוסקסואליות. בהרצאה זו אני מספר על חיי כבן למשפחה יהודית מסורתית, מראה את הבקיעים בין יהדותי לבין ההומוסקסואליות שלי וכיצד הזינו הבקעים הללו את יצירתי. ההרצאה מלווה בדוגמאות שירה וסיפורת מפרי יצירתי. מתאימה מאוד לקהילות יהודיות בארץ ובעולם, לצעירים ומבוגרים, ומלווה בהקרנת סרט דוקומנטרי, מפרי יצירתו של הרב הירושלמי יהושע ויינברג, על חיי ויצירתי.

לבדות זיכרון

כאשר אדם מבקש לכתוב רומן היסטורי, או לכתוב ספר על סיפור משפחתו, הוא נתקל באתגרים ייחודיים, ובהם הצורך לשחזר עבר לא ידוע, נשכח או מושתק, וההכרח להתמודד עם שאלת האמת, אמת החיים מול אמת היצירה. בהרצאה זו אני מסביר איך לעבוד עם זיכרון, איך לבנות רומן היסטורי או ספר משפחה, מהם הקשיים בתהליך ואיך ניתן לגבור עליהם. ההרצאה מלווה בדוגמאות מספריי ומספרי אחרים.

מן הילד המת – אל הסופר הבוגר

מן הילד המת – אל הסופר הבוגר הרצאה חשופה זו מיועדת אך ורק לבעלי מקצועות חינוכיים או טיפוליים. היא מספרת על ראשית חיי כיוצר וכהומוסקסואל, על אופן ההתמרה של חומרים אישיים ליצירה ספרותית, על הטיפול ככלי ליווי לכתיבה ספרותית. זוהי שיחה עם בעלי מקצוע על תעוזת מטופלים ועל ענוות מטפלים.

הזמנת הרצאה

Call Now Button